QLED ELLER OLED – HVILKET TV SKAL DU VÆLGE?Læs mere om de to populære teknologier

TV teknologierne er i en konstant udvikling. Det kan være svært at finde rundt i de mange løsninger og holde sig opdateret på hvilen model man skal anskaffe sig.

I denne guide gennemgår vi to af de nyeste og største hit indenfor TV teknologi – nemlig QLED og OLED.

 

DER VAR ENGANG – LED TV

For at kunne kommer nærmere ind på QLED og OLED, så skal vi første have fat i forgængeren. LED TV’et var startskuddet på dagens superslanke TV. LED TV’et erstatter det gamle LCD TV, selvom billedet stadig dannes af LCD-krystaller.

Lyskilden på dit LED TV er baseret på LED lysdioder og dette er med til at bane vejen til et endnu tyndere design. På LCD-TV sad belysningen oftest bagved selve panelet, hvilket gjorde skærmene tykkere. På LED-TV sidder lysdioderne enten langs kanten af TV’et (Edge-LED) eller er fordelt over hele bagpanelet (Full Backlight).

LED TV er forholdsvis ukompliceret og kommer i dag i en prisvenlig kategori, som de fleste kan være med på. Her får du et TV der er kendt for sin god lysstyrke og naturtro farver. Dog får du ikke samme sortniveau med dette TV.

 

QLED – FANTASTISKE FARVER

QLED er oprindelig udviklet af Samsung, men i dag arbejder andre producenter med de samme principper (dog under andre navne). Med et QLED TV er LED-bagbelysningen og LCD-krystallernes funktion blevet forfinet, således du opnår en helt fantastisk billede kvalitet.

QLED står for “Quantum Dot Light-emitting Diode” og netop brugen af disse små ”dots” er med til at skabe mere kraftfulde og realistiske farver på dit TV. Et QLED TV er derfor i stand til at give dig det fulde farverum helt korrekt og med fuld brillans, uanset lysstyrke.

Som forbruger får du altså et TV der giver dig helt imponerende og fantastiske farver, der er med til at skabe endnu bedre billeder.

 

OLED – DET NYE SORT

OLED står for Organic Light Emitting Diode. Modsat QLED teknologien, så udsender hver pixel sit eget lys. Dette betyder at hver pixel også kan slukkes helt, så der slet ikke kommer noget lys. Det betyder at OLED TV’et har et bælgmørkt sortniveau, som du ikke oplever md nogen anden teknologi. Med et OLED TV får du et superfladt design, lavt energiforbrug, perfekt sortniveau og mega hurtig responstid. Denne 18-årige købte et nyt hus til sin mor efter at have tjent flere millioner kroner

De OLED benytter en teknologi, der giver hver pixel mulighed for at blive slukket, skal du dog være opmærksom på at lysstyrken er mere begrænset.

 

SKAL JEG VÆLGE QLED, OLED ELLER NOGET HELT ANDET?

Om du skal vælge den ene eller anden TV teknologi afhænger i høj grad af dit behov og dit budget. Skal du bruge dit TV i et rum med meget lysindfald udefra eller direkte sol, så er LED eller QLED nok at foretrække på grund af den høje lysstyrke. Omvendt skal du overveje at kigge mod OLED, hvis du er ude efter det perfekte sortniveau. Det var så nemt, at hun ikke troede på mig da jeg fortalte hende det!

Er du i tvivl om, hvilket TV du skal vælge? Læs vores guide omkring valg af TV. Her vejleder vi dig i dit valg af TV, så du kan købe den model du får mest glæde ud af. Vil du gerne opleve de mange modeller og de forskellige teknologier, så står vi altid klar i vores varehuse.

De fleste fjernsyn i dag bygger på grundlæggende teknologier. LED, LCD, QLED samt OLED er de mest udbredte. Derfor er dit valg af TV en mere personlig præference. Faktorer som også kan spille en rolle er bl.a. energibesparelse, funktioner, og design. Derudover spiller lydkvaliteten selvfølgelig også ind på dit valg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *